Farrer Huxley Associates

Elm House

 
timber-deck.jpg

Elm Yard

 

 

Elm Yard, Clerkenwell

 

FHA was appointed by the Great Portland Estate (GPE) to enhance an existing courtyard for Elm House office block to deliver an outdoor space that is fun, creative and inviting for many activities for the office workers.

 

Client: Great Portland Estates


Architects: N/A


 
 

The courtyard space was divided into several 'living rooms' that provide seating, play and meeting areas while remaining an integral area with freedom of movement and flexibility of use.

The rooms are created by the introduction of raised planters and furniture. An area of stepped steps provide the opportunity for an outdoor meeting room but also acts as a social space during lunch hours. Colourful furniture provide interest by contrast to the simple and white internal office space.  The courtyard also provides cycle storage and a bike station where workers can service their own bikes.

 
P659-Masterplan-2016.01.22.gif
SD-EYC-115.jpg