Farrer Huxley Associates

Abbey Road

 

Abbey Lane

 

Abbey Lane Open Space, Newham
 

 

A new playground that has brought back into use a piece of unused and inaccessible land.

 

Client: London Borough of Newham


Architects: N/A


 
 

The London Borough of Newham was granted £250,000 from the Olympic Authority to deliver improvements to the disused and run down open space situated just south of the Olympic Park (now the Queen Elizabeth Park) on the main Greenway pedestrian Link.  A key constraint of the site was the change in level and steep slope between the walkway and the new play space in the open space below.  We worked with Thames Water and other key stakeholders to create slides and a climbing wall to playfully link the two together.  This new access point delivered more users to the site and made the whole park safer providing an alternative means of access.

The popular playground is a mix of play equipment for spinning, swinging, sliding and climbing and more contemplative pieces for all children to discover and enjoy.  The play offer has acted as a new focus for the open space which is now well established as a cherished and much used facility by residents in the neighbourhood and visitors alike.

 
DSC_5274.JPG